Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν
Επίσημος Φορέας του Σαολίν στην Ελλάδα


1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Στο Ναύπλιο

1ο Φεστιβάλ Στο Ναύπλιο | The 1st Hellenic Shaolin Cultural Festival

Το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 11 Μαΐου 2014, σε ένα κατάμεστο γήπεδο όπου όλοι οι θεατές, χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών όλων των επιπέδων.

Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες πολεμικών τεχνών από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και την αρωγή, του Δήμου Ναυπλίου.


Οι 100 Σπουδαστές και Σπουδάστριες που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ] ήταν από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν και τιμήθηκαν με περισσότερα από 150 Μετάλλια.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπεύθυνος του ΕΠΟΚΕΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης] και ο Σιφού Σι Γιαν Κουνγκ [Κατακαλαίος Δημήτρης]. Οι Δάσκαλοι που συνόδευσαν την αποστολή, ήταν οι Κωστής Νικόλαος, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Αλτάνης Θεόδωρος και Σπυρόπουλος Χρήστος, Αντωνίου Ευσταθία, Κωστή Όλγα, Τσαμουταλίδη Σταματίνα, Κωστόπουλος Ιωάννης και Μπάννερ Άντριου.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο Σιφού Παπαβασιλείου ευχαρίστησε το Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη για την υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ και για την βοήθεια που προσφέρει στη ανάπτυξη και διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου τα τελευταία 30 χρόνια και τον τίμησε με μια αναμνηστική πλακέττα.

Στο τέλος του Φεστιβάλ, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:

Το Ναύπλιο δίνει το παράδειγμα κι εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια για τη διάδοση της Κουλτούρας και του Πολιτισμού του Σαολίν. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Σιφού Παπαβασιλείου, τον Δήμαρχο Ναυπλίου τους Δασκάλους που συμμετείχαν και όλους τους μαθητές και μαθήτριες για την στήριξη τη συμμετοχή και τις προσπάθειες τους. Ελπίζω το Φεστιβάλ του Ναυπλίου να γίνει θεσμός και κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του Πνεύματος και της Ευγενούς Άμιλλας στις Πολεμικές Τέχνες.