Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν
Επίσημος Φορέας του Σαολίν στην Ελλάδα


2ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Στο Ναύπλιο

2ο Φεστιβάλ Στο Ναύπλιο | The 2nd Hellenic Shaolin Cultural Festival

Το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 1 Μαΐου 2015, στο κατάμεστο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, του ΕΠΟΚΕΣκαι του ΠΟΚΕΣΑ.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ] ήταν από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν συμμετείχε με 100 Σπουδαστές και Σπουδάστριες, οι οποίοι παρουσίασαν άοπλες και ένοπλες φόρμες δεξιότητας από την παράδοση του Σαολίν. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομάδα του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου, καθώς και οι προχωρημένοι του ΕΠΟΚΕΣ που παρουσίασαν Φόρμες και όπλα του Σαολίν Ρόου Τσουάν.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπεύθυνος του ΕΠΟΚΕΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης] και ο Σιφού Σι Γιαν Κουνγκ [Κατακαλαίος Δημήτρης]. Οι Δάσκαλοι που συνόδευσαν την αποστολή, ήταν οι Κωστής Νικόλαος, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Αλτάνης Θεόδωρος και Σπυρόπουλος Χρήστος, Αντωνίου Ευσταθία, Τσαμουταλίδη Σταματίνα, Κωστόπουλος Ιωάννης και Μπάννερ Άντριου, Τερζόπουλος Κώστας και Δελής Γιώργος.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο Σιφού Παπαβασιλείου ευχαρίστησε το Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη για την υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ και για την βοήθεια που προσφέρει στη ανάπτυξη και διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου τα τελευταία 30 χρόνια και τον τίμησε με ένα αναμνηστικό ενθύμιο.

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό με τη σειρά του, ευχαρίστησε όλους τους Δασκάλους οι οποίοι στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν και τους χαιρέτησε ξεχωριστά τον κάθε ένα.

Την έναρξη του φετινού φεστιβάλ έκαναν φίλοι δάσκαλοι και δασκάλες, που παρουσίασαν τα προσωπικά τους στυλ, ενώ οι τελειόφοιτοι της Ομάδας Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» του ΕΠΟΚΕΣ, παρουσίασαν την ομαδική άοπλη δεξιότητα, Οι 18 τεχνικές των Λόχαν - Λόχαν Σι Πα Σόου [Κιν.: Luóhàn Shíbā shou 羅漢十八手] και δέχτηκαν θερμά χειροκροτήματα από τους θεατές και τους συμμετέχοντες.

Στο τέλος του Φεστιβάλ, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Σιφού Παπαβασιλείου, τον Δήμαρχο Ναυπλίου τους Δασκάλους που συμμετείχαν και όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, για την στήριξη τη συμμετοχή και τις προσπάθειες τους. Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν έγινε θεσμός και το Ναύπλιο, κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του Πνεύματος και της Ευγενούς Άμιλλας στις Πολεμικές Τέχνες. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να είμαστε και πάλι στο υπέροχο Ναύπλιο γεροί και με μεγαλύτερη εμπειρία.