Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν
Επίσημος Φορέας του Σαολίν στην Ελλάδα


3ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Στο Ναύπλιο

3ο Φεστιβάλ Στο Ναύπλιο | The 3rd Hellenic Shaolin Cultural Festival

Το 3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στο κατάμεστο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν, αλλά και άλλες Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, του ΕΠΟΚΕΣ και του ΠΟΚΕΣΑ.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ] και οι συνεργαζόμενοι Συλλόγοι Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, συμμετείχαν με 100 Σπουδαστές και Σπουδάστριες, οι οποίοι παρουσίασαν άοπλες και ένοπλες φόρμες δεξιότητας από την παράδοση του Σαολίν. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομάδα του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς και οι προχωρημένοι του ΕΠΟΚΕΣ που παρουσίασαν Φόρμες και όπλα του Σαολίν Ρόου Τσουάν.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπεύθυνος του ΕΠΟΚΕΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης] και ο Σιφού Σι Γιαν Κουνγκ [Κατακαλαίος Δημήτρης]. Οι Δάσκαλοι που συνόδευσαν την αποστολή, ήταν οι Κωστής Νικόλαος, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Αλτάνης Θεόδωρος, Σπυρόπουλος Χρήστος, Κωστόπουλος Ιωάννης, Μπάννερ Άντριου, Δελής Γιώργος, Σταυράκος Μάριος, Βασιλόπουλος Ιωάννης, Καλογερόπουλος Γιάννης, Γιαννακόπουλος Κώστας, Αντωνίου Ευσταθία, Τσαμουταλίδη Σταματίνα, Κωστή Όλγα, Σάλιαρη Αγνή, Σμυρνιού Χρστίνα, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Αντάρη Κωνσταντίνα και Γιαννακοπούλου Άννα.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο Σιφού Παπαβασιλείου ευχαρίστησε το Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη για την υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ και για την βοήθεια που προσφέρει στη ανάπτυξη και διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου τα τελευταία 30 χρόνια τιμώντας τον με ένα αναμνηστικό ενθύμιο.

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:

Στο Ναύπλιο το Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν έγινε θεσμός Πνεύματος και Ευγενούς Άμιλλας στις Πολεμικές Τέχνες, χάριν της στήριξης του Δήμου Ναυπλίου, του καλού μου φίλου Σιφού Παπαβασιλείου, των φίλων Δασκάλων και των εξαιρετικών συμμετεχόντων χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε πάλι μαζί, υγιείς και με μεγαλύτερη εμπειρία.